B2B Sales & Business Development

Job description

Always closing? Voor ons zakelijke product zijn wij op zoek naar een Business Developer.

Springest is de grootste bron voor leren ter wereld. Je kunt er alles vinden om (verder) te leren als professional. We hebben een sterke productfocus waarin de gebruiker centraal staat en we bedienen onze gebruikers met sites in Nederland, België, Duitsland, de UK en de VS. Daarnaast gebruiken steeds meer organisaties onze SaaS tools om intern leren te stimuleren en te organiseren.

 

We zijn er trots op dat Springest door NRC is uitgeroepen tot Beste Werkgever 2014/2015, 2015/2016 & 2016/2017 in de categorie Nieuwe Helden. Bovendien staan we in de top 100 van de meest schaalbare organisaties ter wereld, naast bedrijven als Airbnb en Uber. Ons ultieme doel, onze purpose, is om mensen te helpen hun volledige potentieel te benutten, door leren en vitaliteit. In Nederland bieden we al een overzicht van meer dan 70.000 trainingen van ruim 5.700 opleiders (wereldwijd zelfs zo'n 400.000 trainingen). Met 3 miljoen bezoekers per jaar zijn we veruit de marktleider in Nederland, en medewerkers van alle grote organisaties leren al via Springest.

 

Voor de B2B markt van organisaties met 500+ medewerkers hebben we daarom een SaaS-oplossing ontwikkeld: Springest Go. Als Business Developer sta je in contact met HR en Learning & Development managers om hen te helpen van hun bedrijf een lerende organisatie te maken. Onze huidige klanten zoals Aegon, ING, NN, Siemens, Stork en Vattenfall (Nuon) helpen ons om ook internationaal snel te groeien, aan jou dus de taak om meer van dat soort klanten te scoren! Help jij ons de markt te veroveren? 

 

Om te zorgen dat we nog meer zakelijke klanten met ons product kunnen bedienen, zijn wij op zoek naar een Business Developer (m/v).

 

Je werkdag ziet er iedere dag anders uit, jij bepaalt namelijk zelf wat je doet, maar het zou bijvoorbeeld zo kunnen gaan:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09:30 - 09:40 Standup meeting met een groep collega's om je focus van de vorige en komende dag te bespreken.09:40 - 11:00 Data verzamelen in onze zelf gebouwde "Corporate Tracker." Hierin wordt het gebruik van ons platform door alle grote organisaties in Nederland bijgehouden11:00 - 12:30 Mailen & bellen met leads12:30 - 13:00 Heerlijke lunch13:00 - 13:30 Tafeltennis, old school Mario Kart of van ons geweldige uitzicht over het IJ genieten13:30 - 14:15 Tactical met je circle14:15 - 16:00 Meeting met potentiële klanten16:00 - 18:00 Do it live! Iets dat beter kan aan de apps of processen die je gebruikt? Werk samen met een van de developers aan een betere manier. Alles kan!

Wat we van jou verwachten

Heel veel... maar je capaciteit en snelheid om te leren, te verwerken en te handelen zijn belangrijker dan je ervaring tot nu toe. Dat komt doordat wat we hier doen, nog nergens anders gebeurt. Wat heb je nodig om hierin te slagen?

 • Een drive om jezelf en onze organisatie continu te verbeteren en hoge kwaliteit te leveren;
 • Een eigen mening die je goed kunt overbrengen en kunt onderbouwen met data of bewijzen;
 • Grote affiniteit met internet, online tools als Google Apps en het gegeven dat "software is eating the world";
 • Groot empathisch- en aanpassingsvermogen, zodat je je in onze klant (HR / L&D / inkoopmanagers) kunt verplaatsen en hem / haar kunt meenemen in de verandering die wij teweeg brengen.
 • Drive om “by the numbers” te werken en verantwoording te dragen voor een groot deel van onze inkomsten.
 • Motivatie om de organisatie om je heen beter te maken en af en toe kinderziektes te helpen genezen die een jonge organisatie kan hebben.
 • Ervaring met sales, en zeker met online / SaaS oplossingen is een pré;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

Wat bieden wij

Het belangrijkste van werken bij Springest, is jezelf en de organisatie verbeteren. Niet alleen omdat we actief zijn op de markt voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, maar omdat we geloven dat een extreme focus op continue verbetering ons op de lange termijn succes oplevert. Naast dat Springest gewoon het leukste bedrijf is waar je ooit zult werken, zijn er nog wat extraatjes:

 • Een zeer prettige werkplek in de Houthavens van Amsterdam, met zit/sta werkplekken, tafeltennis, massagestoel en veel andere creatieve bedrijven om je heen.
 • Een jong internationaal team om je heen van webdevelopers, support & contentmedewerkers, marketeers, sales/business developers en user experience designers.
 • Gratis verse lunch, goede koffie en reiskostenvergoeding.
 • Een Macbook Air en iPhone met genoeg minuten en data om Always Be Closing te zijn ;)
 • Minimaal €1.000 jaarbudget voor boeken, training en bezoek van congressen in je vakgebied.
 • Een zeer leerzame omgeving doordat je naast ervaren collega’s ook met een aantal vaste externe experts (sales helden, coaches en trainers) samenwerkt.
 • De mogelijkheid om parttime te werken, zelfs voor fulltime functies zodat je daarnaast bijv. freelance werk kunt doen. Een aantal mensen werkt bijvoorbeeld 36 uur per week om 1 dag in de 2 weken extra vrij te hebben voor klussen of eigen projecten.
 • Aandelen in Springest wanneer je een vast contract krijgt.
 • Zie voor meer info ook Werken bij Springest!

Je collega’s

Bij Springest werk je met collega’s die allemaal heel goed zijn in wat ze doen en vrijwel allemaal beschikken over flink wat nerd skills. Als business developer vervul je een belangrijke rol die door je collega’s op waarde wordt geschat. Springeteers gaan informeel met elkaar om en doen naast het werk ook veel dingen samen. Ons kantoor is een gezellige plek waar niks te gek is en waar we met zijn allen goed voor zorgen. We zijn actieve organisatoren en bezoekers van tal van Meetups en andere vormen van kennisoverdracht (leren is ons ding!) en we dragen heel actief bij aan het startup ecosysteem van Amsterdam. Daarnaast is Springest hét voorbeeld van hoe Holacracy, OKRs en GTD voor een organisatie kan werken, wat weer alles te maken heeft met de organisatiestructuur zonder managers en andere onnodige overhead die we voeren.

 

Requirements

Wij werken niet met freelancers of recruiters, benader ons daarvoor dus liever niet. Bedankt!