Junior sales consultant

Job description

Wie ben je?

 • Je hebt een passie voor sales, of wilt gewoon graag leren verkopen

 • Je bent communicatief vaardig en een natural aan de telefoon

 • Je schrijft en spreekt foutloos Nederlands en prima Engels

 • Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau 


Wat krijg je?

 • Een marktconform salaris

 • 24- tot 40-urige werkweek

 • 25 vakantiedagen (op fulltime basis) en 8% vakantiegeld

 • € 1000,- leerbudget

 • Reiskostenvergoeding

 • Pensioenplan (PPI) bij BrandNewDay

 • Gratis verse lunch, onbeperkt fruit, gezonde snacks en goede koffie


Over Springest

Springest is dé website voor het vergelijken van opleidingen, cursussen, trainingen en e-learning. Oftewel: je vindt er alles waar je van kunt leren. We koppelen gebruikers van ons platform aan 7.000 aanbieders van leerproducten. Ons doel? Iedereen helpen hun potentieel te bereiken.


Over de rol

Als Leeradviseur lever je een grote bijdrage aan ons doel. Jij zorgt namelijk dat zoveel mogelijk gebruikers zich voor een opleiding inschrijven. Dat doe je zo:

 1. Je neemt telefonisch contact met bezoekers van Springest op naar aanleiding van een brochure-aanvraag. 
 2. Je ontdekt de behoefte achter de aanvraag door de juiste vragen te stellen.
 3. Je doet onderzoek naar de meest passende opleidingen en geeft hierin een onderbouwd en persoonlijk advies.
 4. Je sluit de deal en schrijft de gebruiker in.


Vaak zitten er meerdere belletjes tussen het eerste contact en de uiteindelijke inschrijving. Tijdens dit proces bouw je een relatie en gunfactor met de klant op. Dat lukt je omdat je oprecht geïnteresseerd bent in de persoon en omdat je betrouwbaarheid en deskundigheid uitstraalt.


Wij verwachten niet dat je van alle leerproducten op onze website (meer dan 70.000) iets afweet. Je zal daarom ook vaak in contact staan met de opleider om wat dingen uit te zoeken en dit weer terug te koppelen aan de gebruiker.


Wat doet een Leeradviseur gemiddeld in een week?


Voorbeeld uit de praktijk

Springeteer Robin wordt gebeld door Jan-Willem. Jan-Willem heeft het druk. Terwijl hij onderweg is naar een klant legt hij Robin uit wat hij voor training zoekt, in welke regio en voor welk bedrag. Het belangrijkste is dat de training zo snel mogelijk plaatsvindt.

Na een paar verdiepende vragen heeft Robin al een idee waar hij naar moet zoeken. Hij voert een zoekopdracht op Springest.nl uit en stuurt tijdens het telefoongesprek twee opties per mail naar Jan-Willem, waarin hij ook kort toelicht hoe de opties van elkaar verschillen. Beide hebben een startgarantie: als Jan-Willem een keuze maakt weet hij zeker dat hij met de opleiding kan beginnen. Robin en Jan-Willem spreken tot slot af om morgen weer telefonisch contact te hebben.

Na 10 minuten krijgt Robin echter al een kort mailtje terug: ‘Ontzettend bedankt voor je advies Robin, fijn gesprek! Optie 1 is prima, schrijf jij me in?’


Werken bij Springest

Als werkgever zijn we door NRC al drie keer uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Nieuwe Helden. Bij Springest werk je in een team van jonge collega’s, die allemaal heel goed zijn in wat ze doen en vrijwel allemaal beschikken over flink wat nerdy skills. We zijn actieve organisatoren en bezoekers van tal van meetups en andere vormen van kennisoverdracht en we dragen actief bij aan het start-up ecosysteem van Amsterdam.


Bij Springest willen we niet alleen anderen helpen ontwikkelen. We motiveren jou om hetzelfde te doen. Je krijgt €1000,- leerbudget om ook zelf te gaan leren. Je mag dit budget besteden aan opleidingen van je eigen keuze.


Daarnaast werken we met Holacracy, een zelfsturend systeem, waardoor je in staat wordt gesteld om verschillende functies uit te voeren. Zo kun je doen waar je goed in bent, denk je buiten je eigen functie en blijft werken bij Springest altijd een uitdaging.


Interesse?

Stuur je motivatie naar Juul Noordzij via de knop hieronder en voeg je LinkedIn en / of CV toe.


Lees hier meer over Springest

 • Hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland

 • Actief in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Frankrijk en Groot-Brittannië

 • 46 medewerkers in Nederland

 • video


Keywords: Adviserend verkopen, klantenservice, binnendienst, helpdesk, adviseur, self-management, Holacracy, Getting Things Done, leren.


Requirements

Wij werken niet met freelancers of recruiters, benader ons daarvoor dus liever niet. Bedankt!